A Programmal érintett települések listája ide kattintva érhető el.

A Programot a múlt évben támogató önkormányzatok listája ide kattintva érhető le.

Az iskolakezdők köszöntésének ütemterve ide kattintva érhető el.

A szeptemberi iskolakezdést követően 9000 külhoni magyar iskolakezdőt köszöntött a Rákóczi Szövetség, szüleiknek kifejezve elismerését és köszönetét a magyar iskolaválasztásért.

Az iskolakezdőknek szeptember és december között 410 helyszínen ünnepélyesen adták át a Szövetség munkatársai a magyarországi társadalom összefogását és megbecsülését jelképező ösztöndíjat. A Magyar Iskolaválasztási Program mögött széleskörű társadalmi összefogás jött létre. A támogatók között félezer magyarországi önkormányzat, magánemberek, közéleti személyiségek és alapítványok sorakoztak fel. Az iskolakezdők köszöntése augusztus 31-én Rimaszécsen, a szlovákiai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén vette kezdetét, és december 13-án Léván ért véget.

A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja 2004-ben a Felvidéken indult azzal a céllal, hogy minél több magyar család válassza az anyanyelvű oktatást.

A program ma érinti a teljes Felvidék 3600 iskolakezdőjét, Kárpátalján közel 2000, a Vajdaságban és Horvátországban, mintegy 1400 diákot, Erdélyben és a Partiumban – Bihar, Máramaros, Beszterce-Naszód, Arad, Temes, Fehér megye, Torda és Dés régiója – több mint 1800 iskolakezdőt, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeket.

Ha szeretné támogatni a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját, ezt weboldalunkon néhány kattintással, online kártyás fizetéssel ide kattintva teheti meg.

Ajánlás:

Felvidék első magyar nyelvű fejlesztőközpontja

Gondolta volna, hogy megelőzhetőek a tanulási problémák? Mikor forduljon szakemberhez?

Az Artis Centrum fejlesztőközpont elsőként alakult Felvidéken 2015-ben, Párkányban és Komáromban komplex elllátást nyújt anyanyelven.

Újszerű terápiákkal dolgoznak, melyek Felvidéken még kevésbé ismertek.  Elsők között alkalmazzák a  nemzetközi szinten elismert, hungarikumnak számító Pető-módszert, illetve tanulási, magatartás- és figyelemzavarral küzdő gyermekek számára kialakított, új terápiás lehetőségeket (Kulcsár-féle mozgásterápia, Tervezett Szenzomotoros Tréning-TSMT).

A csecsemőktől egészen felnőttkorig foglalkoznak fejlesztéssel.

Képesség - állapotfelmérés, iskolaérettségi vizsgálat, ovi- iskolaváró foglalkozások, beszédfejlesztés, gyógypedagógiai megsegítés, tanácsadás és különféle terápiák érhetőek el a központban.

A szakmai csapatban gyógypedagógus, pszichológus, konduktor, logopédus, játékterapeuta, TSMT terapeuta, hallásterapeuta vesz részt.

Foglalkozásaikat gyermekközpontúság és családias légkör jellemzi.

További információ az Artis Centrum weboldalán érhető el: http://www.artiscentrum.sk/