A tavasz minden iskolaválasztás előtt álló család életében meghatározó időszak, hiszen a szülők rendszerint ekkor választanak iskolát cseperedő gyermeküknek. 2020 tavaszán a járványhelyzet miatt sok egyéb mellett a beiratkozások is, a megszokottól eltérő módon zajlanak. A Rákóczi Szövetséget is arra kényszerítette a kialakult helyzet, hogy a tervezettől eltérően vaslósítsuk meg Iskolatáska Programukat. A Szövetség, a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy jó minőségű iskolatáskával kedveskedik a magyar tannyelvű intézmények iskolakezdőinek. Terveink szerint a táskák a beiratkozáskor kerültek volna átadsára szerte a Kárpát-medencében, viszont a kialakult helyzet miatt arra kértük az iskolaigazgatókat, hogy az iskolakezdéskor, szeptember elején adják át a táskákat. Továbbá eljuttattunk hozzájuk egy levelet, arra kérve őket, hogy továbbítsák annak tartalmát az érintett családok felé.

A Rákóczi Szövetség szeretne kapcsolatban maradni a magyar iskolát választó családokkal, ezért a Kárpát-medencei magyar iskolák és óvodák pedagógusait arra kértük, hogy rövid videóüzentekben osszanak meg hasznos információkat a szülőkkel és gyermekekkel.

Az iskolaigazgatóknak címzett levelünket ide kattintva olvashatják.

A szülőknek szóló levelünk ide kattintva elérhető.

A pedagógusok felé megfogalmazott felhívásunk eléréséért ide kattinthatnak.