Duna-díjat kapott a Rákóczi Szövetség. A Szövetséget Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes méltatta és adta át a díjat Dobos Menyhérttel a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójával együtt.
Köszönjük a Rákóczi Szövetség minden tagja és támogatója nevében!

 

A videóösszeállítást a Rákóczi Szövetség kisfilmjeiből a Duna Televízió szerkesztette.

Képgaléria:

 

A Rákóczi Szövetség Diaszpóra Programja keretében, december 13. és 22. között 130 diaszpórában élő magyar fiatalt lát vendégül.

Az Argentínából, Brazíliából, Új-Zélandról, Dél-Afrikából, az Egyesült Államokból és Ausztráliából érkező magyar gyökerű diákok, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó kulturális programokon, népi műhely foglakozásokon, hagyományos disznótoron vehetnek részt számos egyéb program között. 

A Szövetség fontosnak tartja, hogy a hazánktól sok ezer kilométerre élő magyar származású fiatalok megismerjék kultúránkat és hagyományainkat, illetve kontinenseken átívelő kapcsolatokat alakítsanak ki a világ és a Kárpát-medence magyarsága között.

A Rákóczi Szövetség a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján, a Magyar Kormány támogatásával 2018-ban 16 programidőszak során csaknem ezer, 10 és 29 év közötti diaszpórában élő magyar fiatalnak biztosított lehetőséget magyarországi tanulmányútra.

A sikeresnek tekinthető program jövőre is folytatódik. További információ és a jelentkezés részletei a Szövetség honlapján találhatók: https://www.rakocziszovetseg.org/diaszpora

A diaszpórából érkező fiatalok budapesti tartózkodása idején szívesen adunk lehetőséget a sajtónak interjúk, riportok készítésére.

Köszönjük, hogy hírt adnak az eseményről!

Karácsonyig a Kárpát-medence közel ezer településén, 20 ezer magyarul beszélő óvodás kapja meg azt a Mátyás király mesekönyvet, melynek részét képezi a szülőket megszólító és magyar iskolaválasztásra bátorító levél.

A Rákóczi Szövetség hosszú évek óta elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában, meggyőződve arról, hogy a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a legfontosabb.

Az iskolaválasztási kampány sikere érdekében az ősz folyamán négy óvodapedagógus találkozót szervezett a Szövetség 600, a magyar iskolaválasztás tekintetében kulcspozícióban lévő óvónő részvételével.

A programban érintett óvodák részére egy pályázatot is meghirdetett a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a karácsonyi időszakban minél több színvonalas közösségi eseményre kerüljön sor, ahol a gyermekek ajándékai átadhatók a szülőknek szóló üzenettel együtt.

November 23-ig 200 Kárpát-medencei magyar óvoda vagy magyar óvodai csoport nyújtotta be pályázatát, közülük 186 pályázat támogatásáról döntött a Szövetség 19 825 000 forint értékben. 

A Magyar Iskolaválasztási Program érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját és Vajdaságot, Erdélyben és Partiumban Máramaros, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Beszterce-Naszód megyéket, illetve Torda és Dés régióját.

Az ajándékot és a szállítást összefoglaló kisfilm itt érhető el. 

 

Köszönjük kampányunk segítését!

 

A Rákóczi Szövetség – a Magyar Diaszpóra Tanács megfogalmazott kérése alapján, a Magyar Kormány támogatásával – 2019 folyamán a „DIASZPÓRA PROGRAM” keretében lehetőséget teremt magyarországi tanulmányúton való részvételre akár 1000 diaszpórában élő 10 és 29 év közötti magyar fiatal számára immár harmadik alkalommal.

1. A Program célja:

 • Személyes kapcsolatok által elősegíteni a diaszpóra magyar fiataljainak egymás és az anyaország közötti, valamint a Kárpát-medencei magyar fiatalokkal való összetartozás tudatának erősítését.
 • Magyarországi szakemberek bevonásával a diaszpóra fiataljai magyarságtudatának és anyanyelvtudásának fejlesztése.
 • A diaszpórában megvalósuló, nemzeti kötődést célzó minőségi ismeretátadás hatékonyságának növelése. Továbbá a hazai környezetben történő széleskörű tapasztalatszerzés, valamint az ezt szolgáló szellemi, kulturális és módszertani tudás bővítése.
 • A diaszpórában élők magyar szervezetekhez való kapcsolódásának és az aktív külhoni közösségi részvételnek szakmai támogatása és inspirálása.
 • A diaszpórában élő magyarság anyaországgal való kapcsolatának erősítése újfajta kapcsolathálózat létrehozásával, valamint a határon túli, szórvány és diaszpóra területek közötti együttműködések aktiválása és szélesebb körű kiterjesztése összmagyar szinten.

2. A Program tartalma:

A Diaszpóra Program több különböző programidőszakot tartalmaz 2019 januárja és decembere között, köztük tematikus tanulmányutakat és nyári táborokat, amelyek közül tetszés szerint választhatnak a jelentkezők. A kiválasztott programidőszakon belül, 5-10 napos összefüggő időintervallumban vehetnek részt magyarországi tanulmányúton.

2.1 A tervezett programidőszakok:

 

 

Program neve

Időpont

1

Farsang

2019. február 18-27.

2.

I. Összmagyar középiskolás tábor

2019. július 1-7.

 

I. Néptánctábor

2019. július 15-24.

 

I. Anyanyelvi tábor

2019. július 15-24.

 

I. Sporttábor

2019. július 15-24.

3.

II. Összmagyar középiskolás tábor

2019. augusztus 12-21.

 

II. Néptánctábor

2019. augusztus 12-21.

 

II. Anyanyelvi tábor

2019. augusztus 12-21.

 

II. Sporttábor

2019. augusztus 12-21.

 

 

Egyéb választható program a Rákóczi Szövetség programjai közül:

 

 

Program neve

időpont

 

1.

Pünkösd-Juniális

2019. június 3-12.

2.

Összmagyar egyetemista tábor

2019. augusztus 19-24.

3.

Gloria Victis

2019. október 14-23.

 

2.2 A tervezett programok tematikája:

Minden programidőszak részét képezi Budapest, a vidéki Magyarország és egy külhoni magyar régió felkeresése.

Budapesti programok:

 • Budapest megismerése, városismeret, látnivalók, nevezetességek, múzeumok
 • Budapesti élményprogramok
 • Budapest környéki programok
 • Akklimatizáció, ismerkedés, közösségépítés
 • Anyanyelvi programok, nyelvi alapozás
 • Tánctanulás, táncház

Vidéki Magyarország, külhoni régió:

 • Kirándulások
 • Élményprogramok (pl. szüret, bórkostoló, disznóvágás stb.)
 • Tánctanulás, táncház
 • Fürdő-látogatás

3. A pályázók köre:

 • Diaszpórában élő magyar fiatalok

A Programra pályázhatnak azok a diaszpórában élő, 10 és 29 év közötti magyar fiatalok, akik a helyi magyar közösségekben működő hétvégi iskolák, hagyományőrző és kulturális egyesületek, vallási közösségek munkájában aktívan (minimum 1 éve) részt vesznek. Ennek fennállását a helyi magyar szervezetnek igazolnia kell.

A Program keretében egy személy 2019. január 1. – 2019. december 31. között egy alkalommal, egy tetszőlegesen kiválasztott programidőszakban látogathat el Magyarországra.

A kiskorúkorú (18 éves kor alatti) résztvevőket csak csoportosan (legalább 5 fő) és felnőtt kísérővel tudjuk fogadni. A kiskorúak jelentkezéséhez minden esetben szülői jóváhagyás szükséges.

 • Kísérő

A kísérő szerepére azok a 21. életévüket betöltött, közösségben aktív személyek (pedagógus, néptánctanár, közösségi vezető stb.) pályázhatnak, akik legalább társalgási szintű magyar nyelvtudással rendelkeznek és az elektronikus pályázati felületen motivációs levelüket feltöltötték.

5 kiskorú fiatal után egy kísérő jelentkezése fogadható el.

3.1 Térségek szerinti irányadó keretszámok:

 • Észak-Amerika: 350 fő
 • Nyugat-Európa: 300 fő
 • Dél-Amerika: 200 fő
 • Ausztrália és Új-Zéland: 90 fő
 • Izrael: 50
 • Dél-Afrika: 10

 

4. A Program finanszírozása:

A Rákóczi Szövetség a sikerrel pályázók számára a Program időszakában fedezi a szállás, az ellátás, a balesetbiztosítás, a magyarországi utazások teljes költségét, valamint a Programmal kapcsolatos foglalkozások, rendezvények, belépők kiadásait.

A Programban résztvevő fiatalok, illetve kísérőik Magyarországra történő eljutásának és a kiinduló országba való visszajutásának utazási költségét a Rákóczi Szövetség az alábbiak szerint téríti meg:

Észak-Amerika: 100 000 Ft

Nyugat-Európa, Izrael: 20 000 Ft

Dél-Amerika: 200 000 Ft

Ausztrália és Új-Zéland: 150 000 Ft

Dél-Afrika: 150 000 Ft

A kiinduló ország és Magyarország közötti utazást, utasbiztosítást, valamint a visszautat a résztvevők és a kísérők egyénileg szervezik meg.

 

5. A pályázat benyújtásának és elbírálásának módja:

A Programra való jelentkezés időszaka: 2018. december 1. – 2019. február 28.

Kivétel: A 2019 februári és márciusi programidőszakok esetében a program kezdete előtt legkésőbb 30 nappal kell benyújtani a jelentkezést!

Jelentkezés:

A jelentkezést egyénileg, vagy csoportosan kell benyújtani. A jelentkezéshez kattintson ide

 

A pályázatok elbírálását a Rákóczi Szövetség végzi szorosan együttműködve a magyar diaszpóra szervezetek képviselőivel. A jelentkezési határidő lezárását követő 15 napon belül (a februári és márciusi programok esetében a jelentkezési határidő lezárását követő 5 munkanapon belül).

A meghatározott feltételek, a keretszámok és a jelentkezések beérkezésének sorrendje alapján hoz döntést a Rákóczi Szövetség.

A döntést követően minden sikerrel pályázó tájékoztatást kap elektronikus levél formájában.

 

Elérhetőség

A Diaszpóra Program e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rákóczi Szövetség központi irodája:
H-1027 Budapest, Szász Károly utca 1.
Postacím: H-1255 Budapest, Pf. 23.
tel: +36-1-201-3067
fax: +36-1-212-8891
web: www.rakocziszovetseg.org

A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programjához kapcsolódóan pályázatot hirdetett Kárpát-medencei óvodák részére, azzal a céllal, hogy a karácsonyi időszakban minél több olyan közösségi eseményre kerüljön sor, ahol a Rákóczi Szövetség – közel 20 ezer magyarul beszélő óvodás gyermek részére küldött – ajándéka ünnepélyes formában átadható, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levél kíséretében.

A Rákóczi Szövetség az ősz folyamán négy alkalommal szervezett hétvégi óvodapedagógus találkozót, mintegy 600 óvónő részvételével. Ezeket az eseményeket is felhasználva igyekezett a Szövetség a magyar iskolaválasztás tekintetében kulcspozícióban lévő óvónőkkel megvitatni a magyar iskolaválasztási kampányt és az ehhez kapcsolódó pályázat részleteit.

November 23-ig 200 Kárpát-medencei magyar óvoda vagy magyar óvodai csoport nyújtotta be pályázatát, közülük 186 pályázat támogatásáról döntött a Rákóczi Szövetség 19 825 000 forint értékben.  A támogatott óvodák között 92 felvidéki, 7 kárpátaljai, 76 erdélyi és partiumi, valamint 11 vajdasági intézmény szerepel.

Pályázati eredmények:

Felvidéki óvodák:

Település

  Óvoda

       Támogatás

Ajnácskő Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda 84 000 Ft
Alistál Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 150 000 Ft
Alsószeli Alapiskola és Óvoda Alsószeli 120 000 Ft
Bély Óvoda Bély 100 000 Ft
Bodrogszentes Óvoda Bodrogszentes 100 000 Ft
Bős Komensky utcai Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 150 000 Ft
Búcs Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 130 000 Ft
Csallóközaranyos Kóczán Mór Alapiskola és Óvoda 50 000 Ft
Csallóköznádasd Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 60 000 Ft
Csallóköztárnok Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Csata Óvoda Csata 100 000 Ft
Csicser Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Csomatelke Óvoda Csomatelke 50 000 Ft
Dercsika Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Deresk Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 120 000 Ft
Diósförgepatony Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda 130 000 Ft
Dunatőkés Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 120 000 Ft
Ekecs Óvoda Ekecs 150 000 Ft
Farkasd Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda 150 000 Ft
Farnad Óvoda Farnad 100 000 Ft
Feketenyék Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 140 000 Ft
Feled Óvoda Feled 120 000 Ft
Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola és Óvoda 100 000 Ft
Galánta Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Gömörfalva Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 120 000 Ft
Gömörsíd Magyar Nevelési Nyelvű Óvoda Gömörsíd 50 000 Ft
Gúta Nagyboldogasszony Egyházi Óvoda 120 000 Ft
Hegyéte Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda 150 000 Ft
Hidaskürt Alapiskola és Óvoda Hidaskürt 120 000 Ft
Inám Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 52 000 Ft
Ipolybalog Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 120 000 Ft
Ipolynyék Óvoda Ipolynyék 120 000 Ft
Ipolyság Fegyverneki Ferenc Egyházi Óvoda 120 000 Ft
Iványi Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Izsa Döme Károly Alapiskola és Óvoda 100 000 Ft
Jóka Óvoda Jóka 99 000 Ft
Kaposkelecsény Óvoda Kaposkelecsény 100 000 Ft
Kassa Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 124 000 Ft
Kelenye Magyar Tanitási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Kéménd Napocska Óvoda 120 000 Ft
Kéty Egyházi Alapiskola és Óvoda 60 000 Ft
Királyhelmec Óvoda Királyhelmec 100 000 Ft
Királyrév Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda  100 000 Ft
Kiskövesd Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Kisújfalu Napsugár Óvoda 100 000 Ft
Kolon Alapiskola és Óvoda Kolon 100 000 Ft
Komárom Víz utcai Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 150 000 Ft
Ladmóc Óvoda Ladmóc 100 000 Ft
Losonc Kármán József Alapiskola és Óvoda 96 000 Ft
Méhi Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 80 000 Ft
Muzsla Óvoda Muzsla 120 000 Ft
Nádszeg Alapiskola és Óvoda Nádszeg 150 000 Ft
Nagydaróc Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Nagyfödémes Óvoda Nagyfödémes 150 000 Ft
Nagygéres Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 90 000 Ft
Nagykapos Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 90 000 Ft
Nagykapos Speciális Alapiskola és Óvoda 80 000 Ft
Nagymácséd Mészáros Dávid Alapiskola és Óvoda 140 000 Ft
Nagymegyer Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 105 000 Ft
Nagymegyer Szent Teréz Anya Katolikus Óvoda 100 000 Ft
Nagyszarva Óvoda Nagyszarva 100 000 Ft
Nagyszelmenc Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Nána Óvoda Nána 100 000 Ft
Nemeskajal Óvoda Nemeskajal 100 000 Ft
Nyárasd Óvoda Nyárasd 80 000 Ft
Nyírágó Óvoda Nyírágó 100 000 Ft
Óvár Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Őrös Óvoda Őrös 100 000 Ft
Padány Padányi Magyar Nyelvű Óvoda 120 000 Ft
Perbenyik Óvoda Perbenyik 100 000 Ft
Pered Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 150 000 Ft
Pozsonyvezekény Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 120 000 Ft
Radnót Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Ragyolc Alapiskola és Óvoda Ragyolc 100 000 Ft
Rimaszombat Óvoda Rimaszombat 130 000 Ft
Rozsnyó Óvoda, Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola  100 000 Ft
Sárosfa Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Serke Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 115 000 Ft
Simonyi Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Somorja Mária utcai Óvoda 100 000 Ft
Szalka Alapiskola és Óvoda 120 000 Ft
Szepsi Egyházi Iskolaközpont 70 000 Ft
Tallós Alapiskola és Óvoda Tallós 140 000 Ft
Tornagörgő Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 120 000 Ft
Újbást Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda 100 000 Ft
Vágfüzes Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 60 000 Ft
Várgede Óvoda Várgede 100 000 Ft
Vásárút József Attila Alapiskola és Óvoda 150 000 Ft
Vízkelet Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda 100 000 Ft
Zétény Alapiskola és Óvoda 100 000 Ft
Zsitvabesenyő Alapiskola  és Óvoda Zsitvabesenyő 90 000 Ft

 

Kárpátaljai óvodák: 

Település Óvoda Támogatás
Csap Mese Óvoda 150 000 Ft
Gálocs Gálocsi Oktatási - Nevelési Komplexum 100 000 Ft
Kisgejőc Kisgejőci Egry Ferenc Oktatási - Nevelési Komplexum 100 000 Ft
Nagymuzsaly Nagymuzsalyi Óvoda 100 000 Ft
Rát Ráti Óvoda 100 000 Ft
Téglás Téglási Óvoda 100 000 Ft

 

Erdélyi, partiumi óvdák: 

Település Óvoda Támogatás
Ágya Ágyai Óvoda - Ágyai ,,Olasz Lajos” Általános Iskola 125 000 Ft
Arad Aradi 11-es számú Napközis Óvoda 100 000 Ft
Arad Barátság Óvoda Arad 125 000 Ft
Arad Csiky Gergely Főgimnázium Kincskereső Óvoda 150 000 Ft
Arad Manócska Napközi Óvoda 100 000 Ft
Bágyon Bágyoni Óvoda 100 000 Ft
Bethlen Hófehérke és Június 1 óvodák magyar csoportjai 150 000 Ft
Bihar Bihari Óvoda 150 000 Ft
Biharfélegyház Biharfélegyházi Napköziotthonos Óvoda 100 000 Ft
Búzásbocsárd Búzásbocsárdi Óvoda 100 000 Ft
Csombord Csombordi Óvoda 100 000 Ft
Feketegyarmat Feketegyarmati Óvoda 100 000 Ft
Gyorok Gyoroki Óvoda 100 000 Ft
Hegyiközpályi Hegyközpályi 1-es Számú Óvoda 100 000 Ft
Hegyközújlak Hegyközpályi 2-es Számú Óvoda 100 000 Ft
Kisiratos Kisiratosi Napköziotthon és Óvoda 125 000 Ft
Kisjenő Erdőhegyi Napközi Óvoda 150 000 Ft
Koltó Petőfi Sándor Általános Iskola és Óvoda 90 000 Ft
Köröstárkány Köröstárkányi Óvoda 100 000 Ft
Magyarbece Magyarbecei Óvoda 100 000 Ft
Magyarlapád Magyarlapádi Óvoda 90 000 Ft
Magyarpéterfalva Gyermekek Világa Óvoda 100 000 Ft
Máramarossziget Leőwey Klára Elméleti Líceum - Óvoda 100 000 Ft
Miriszló Miriszlói Óvoda 100 000 Ft
Nagybanya Nagybányai 30-as Óvoda 60 000 Ft
Nagybánya Step by Step Napköziotthonos Óvoda 60 000 Ft
Nagybánya Németh László Elméleti Lícum - Óvóda 60 000 Ft
Nagybánya Otilia Cazimir Napközi Otthonos Óvoda 60 000 Ft
Nagyenyed Nagyenyedi 4-es Számú Óvoda 150 000 Ft
Nagyszalonta Toldi Napközi, Napraforgó Tagóvoda 80 000 Ft
Nagyszalonta Kis Herceg Óvoda 80 000 Ft
Nagyszalonta Mackó Napköziotthon 80 000 Ft
Nagyszalonta Manócska Óvoda 80 000 Ft
Nagyszalonta Szivárvány Tagóvoda 80 000 Ft
Nagyszalonta Toldi Napközi 80 000 Ft
Nagyszalonta Toldi Napköziotthon, Százszorszép Tagóvoda 80 000 Ft
Nagyszalonta Varázsfuvola Tagóvoda 80 000 Ft
Nagyvarad Liceul Teoretic German Fr. Schiller, Gradinita Waldorf 80 000 Ft
Nagyvárad 2-es számú Napközis Óvoda 150 000 Ft
Nagyvárad 30-as  Számú Napköziotthon 100 000 Ft
Nagyvárad 34-es számú Napköziotthonos Óvoda 100 000 Ft
Nagyvárad 48-as számú Napközi Óvoda 50 000 Ft
Nagyvárad Csillagocska Református Zeneóvoda 150 000 Ft
Nagyvárad Orsolya Óvoda 150 000 Ft
Nagyvárad  Bonitas Speciális Oktatási Központ 100 000 Ft
Nagyvárad, Szent László Római Katolikus Óvoda 150 000 Ft
Nagyzerind Nagyzerindi Napközis Óvoda 125 000 Ft
Ótelek Óteleki Óvoda 50 000 Ft
Örvénd Örvéndi 3 számú Napközis Óvoda 150 000 Ft
Ötvösd Ötvösdi Rövid Programú Óvoda 100 000 Ft
Paptamási Paptamási Napköziotthonos Óvoda 60 000 Ft
Pécska Pécskai 3-as Számú Óvoda 150 000 Ft
Poklostelek Poklostelki óvoda 100 000 Ft
Simonyifalva Simonyifalvi Óvoda 100 000 Ft
Szamosardó Szamosardói Kós Károly Általános Iskola 90 000 Ft
Székelyhid I.számú Óvoda 100 000 Ft
Székelykocsárd Székelykocsárdi Óvoda 100 000 Ft
Szinérváralja Alexiu Berinde Mezőgazdasági Líceum - Óvoda 100 000 Ft
Temesvár 10-es Napközis Óvoda 150 000 Ft
Temesvár 11-es Napközis Óvoda 100 000 Ft
Temesvár 12-es Napközis Óvoda 120 000 Ft
Temesvár 8-as Napközis Óvoda 100 000 Ft
Temesvár Gerhardinum Római Katolikus Óvoda 120 000 Ft
Temesvár Notre Dame Napközis Óvoda 120 000 Ft
Temesvár 26-os Napközis Óvoda 150 000 Ft
Temesvár 16-os Hosszúprogramú Óvoda 100 000 Ft
Torockószentgyörgy Torockószentgyörgyi Óvoda 90 000 Ft
Újmosnica Újmosnicai Napközis Óvoda 100 000 Ft
Újszentes Újszentesi Napközis Óvoda 150 000 Ft
Újzimánd Újzimándi Napközi Óvoda 100 000 Ft
Vadász Vadászi Óvoda 100 000 Ft
Vajasd  Vajasdi Óvoda 100 000 Ft
Várfalva Várfalvi 2-es Számú Óvoda 100 000 Ft
Végvár Vágvári Napközis Óvoda 120 000 Ft
Vice Dsida Jenő Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 100 000 Ft

 

Délvidéki óvodák:

Település Óvoda Támogatás
Bácskertes Méhecske - Mézeskalács Óvoda 150 000 Ft
Bezdán Bambi Óvoda 150 000 Ft
Csantavér Hunyadi János Általános Iskola - Bóbita Óvoda 150 000 Ft
Kispiac Százszorszép Óvoda 150 000 Ft
Magyaritté Desanka Maksimović Óvoda 150 000 Ft
Óbecse Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény - Napsugár Óvoda 150 000 Ft
Szentmihály Sonja Marinković Általános Iskola és Óvoda 100 000 Ft
Temerin Veljko Vlahović Óvoda 150 000 Ft
Topolya Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény 140 000 Ft
Torda Desanka Maksimović Iskoláskor Előtti Intézmény 110 000 Ft
Zenta Hófehérke Óvoda 150 000 Ft

 

A pályázati felhívás itt olvasható