Összmagyar Középiskolás Tábor

A nyári programsorozat egyik kiemelt része 2 Összmagyar Középiskolás Táborunk, melyekbe 1 000 résztvevőt várunk Kárpát-medence szerte működő középiskolai szervezeteink képviseletében. A rendezvény programja során a fiatalok csapatokba szerveződve közösségi foglalkozásokon, vetélkedőn, kassai kiránduláson, sportprogramokon, táncházban vehetnek részt.

A július 1-7. közötti Összmagyar Középiskolás Tábor jelentkezési felhívása ide kattintva érhető el.

Az augusztus 5-10. közötti Összmagyar  Középiskolás Tábor jelentkezési felhívása ide kattintva érhető el.

Kárpát-medencei Pedagógus Tábor

A Rákóczi Szövetség 2019-ben egy időpontban és helyszínen rendezi meg Kárpát-medencei történelem és irodalom szakos tanári táborát, valamint ezzel párhuzamosan lehetőséget teremt a reál szakos tanárok számára is nyári kikapcsolódásra és szakmai továbbképzésre Kárpát-medencei pedagógustábora keretében. A tábor célja, hogy a Kárpát-medencei tanárok, irodalmi, történelmi, természettudományi és közéleti témákban színvonalas szakmai továbbképzésben részesüljenek. Arra is lehetőséget kíván biztosítani a rendezvény, hogy szoros emberi és szakmai kapcsolatok alakulhassanak ki a résztvevők között.

A tábor időpontja: 2019. július 22-27. (hétfőtől-szombatig)

A jelentkezési felhívás ide kattintva érhető el.

A Diaszpóra Program táborai

A Rákóczi Szövetség – a Magyar Diaszpóra Tanács megfogalmazott kérése alapján, a Magyar Kormány támogatásával – 2019 folyamán a „DIASZPÓRA PROGRAM” keretében lehetőséget teremt magyarországi tanulmányúton való részvételre akár 1000 diaszpórában élő 10 és 29 év közötti magyar fiatal számára immár harmadik alkalommal. A Diaszpóra Program több különböző programidőszakot tartalmaz 2019 januárja és decembere között, köztük 8 nyári tábort: 2 anyanyelvi tábor, 2 néptánctábor, 2 sporttábor, mindemellett a diaszpórában élő fiatalok részt vehetnek az Összmagyar Középiskolás Táborban, illetve az Összmagyar Egyetemista Táborban is.

Jelentkezési határidő: 2019.03.20. LEZÁRULT!

Részletes információ a Rákóczi Szövetség Diaszpóra Programjáról ide kattintva érhető el.

A Rákóczi Szövetség 2019. május 17-19. közötti hétvégén Felvidéki Sétát szervez meghívott középiskolai szervezetei számára.

A kirándulást azzal a céllal szervezzük, hogy a diákok jobban megismerjék Bodrogközt, ezen belül is II. Rákóczi Ferenc szülőházát Borsiban, Márai Sándor szülővárosát, Kassát. Ellátogatunk még többek között a kettévágott faluba, Nagyszelmencbe, a betléri kastélyba és a jászói apátságba is.

A kirándulásra meghívott szervezet 6 fővel jelentkezhet (5 diák és 1 tanár). A diákok minden esetben csak kísérő tanárral jelentkezhetnek és vehetnek részt a programon. A kirándulás résztvevőinek költségeit a Rákóczi Szövetség felvállalja (szállás, étkezés, programok).  A Rákóczi Szövetség utasbiztosítást nem köt, az indulás helyszínére való eljutás a résztvevőket terheli. A tervezett programot a mellékletben küldjük.

Jelentkezni elektronikus formában 2019. május 5-ig lehet.

Amennyiben szervezetük már regisztrált a KARON (KApcsolattartási Rendszer ONline) felületünkön és rendelkezik felhasználó névvel, illetve jelszóval, úgy kattintson az alábbi címre és regisztráljon a Rendezvények menüpontban:

Ha szervezetük még nem regisztrált a KARON felületünkre, kérjük, írjon e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Ezt követően megküldjük a szükséges adatokat.

A rendezvényen 100 főt tudunk vendégül látni, túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend dönt. A jelentkezési határidőt követően részletes információt és végleges programot küldünk.

További információ a Rákóczi Szövetség központi irodájától, illetve Pandy Ritától kérhető telefonon vagy e-mailen (tel:+36 30 578 4554; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a Rákóczi Szövetség az idei nyáron összesen 3 500 fiatal számára biztosít üdülési lehetőséget Sátoraljaújhelyen. E programsorozat kiemelt része 2 Középiskolás Táborunk, melyekbe 1 000 résztvevőt várunk Kárpát-medence szerte működő középiskolai szervezeteink képviseletében. A rendezvény programja során a fiatalok csapatokba szerveződve közösségi foglalkozásokon, vetélkedőn, kassai kiránduláson, sportprogramokon, táncházban vehetnek részt.

A tábor időpontja: 2019. augusztus 5-10.

A tábor helyszíne: Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont (Korábbi Várhegy Üdülő – Sátoraljaújhely, Oremus út 10.)

Létszám: Iskolájuk részéről 10 főt tudunk vendégül látni a táborban. (Legfeljebb 1 kísérőtanár)

Utazás: A Szövetség az utazáshoz autóbuszt szervez, melynek útvonaláról a tábor előtti hetekben értesítjük.

Figyelem! Az autóbuszos utazás és a tábor teljes időtartamára pedagógus felügyeletet biztosítunk, így diákjaik abban az esetben is részt vehetnek a programon, ha iskolájuk nem tud pedagógus kísérőt biztosítani.

Jelentkezni elektronikus formában lehet 2019. április 15-ig (hétfő) az alábbiak szerint.

Ha szervezetük KARON felületünkre még nem regisztrált, kérjük, írjon e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Ezt követően megküldjük a szükséges adatokat.

További információt a jelentkezési határidő után küldünk. Kérdésével, észrevételével forduljon központi irodánkhoz, vagy Nagy Domonkos István szervezetfejlesztési és informatikai igazgatóhoz (+36 30 428 5066, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A tábor időpontja: 2019. július 1-7.

További információt a jelentkezési határidő után küldünk. Kérdésével, észrevételével forduljon központi irodánkhoz, vagy Nagy Domonkos István szervezetfejlesztési és informatikai igazgatóhoz (+36 30 428 5066, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

Megjelent a Rákóczi Hírvivő idei első száma, melyben az október óta eltelt időszak eseményeiről, programjairól szeretnénk számot adni, egyúttal olvashat idei programjainkról és pályázati lehetőségeinkről is.

A Hírvivőt az alábbi képre vagy ide kattintva nyithatja meg.