Megjelent a Rákóczi Hírvivő idei első száma, melyben olvashat a Szövetség elmúlt évéről.

A Hírvivőt az alábbi képre kattintva nyithatja meg.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medence középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

A program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely magyar Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan.

Az utazási pályázaton 300 ezer forint nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2020. február 20. (csütörtök)

További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található:

2019-ben mintegy 750 Kárpát-medencei középiskolai csoport, több mint 22 000 diákja utazhatott a nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódó Diákutaztatási Program segítségével.

A Rákóczi Szövetség 2020-as programsorozatát Középiskolás Vezetői Fórummal indítja el, amelyre intézményenként 4 diák és 1 tanár jelentkezhet a Szövetség Kárpát-medence szerte működő középiskolai szervezetei részéről. A rendezvényen 300 főt tudunk vendégül látni a Kárpát-medence minden részéből. A hétvége során szeretnénk hangsúlyt fektetni a közösségi, csapatépítő programra, és nem utolsósorban a Szövetség idei ifjúsági programjainak, pályázatainak megtárgyalására is. Emellett a fiatalok városnéző vetélkedőn, színházi előadáson és más érdekes programokon vehetnek részt.

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2020. január 31. – február 2., Budapest

Jelentkezni elektronikus formában lehet 2020. január 23-ig (csütörtök) az alábbiak szerint.

Amennyiben szervezetük már regisztrált a KARON (KApcsolattartási Rendszer ONline) felületünkön és rendelkezik felhasználó névvel, illetve jelszóval, úgy kattintson az alábbi címre és regisztráljon a Rendezvények menüpontban:

Ha szervezetük KARON felületünkre még nem regisztrált, kérjük, írjon e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Ezt követően megküldjük a szükséges adatokat.

A résztvevők szállását, ellátását és programjainak költségét a Rákóczi Szövetség biztosítja. A hétvége részletes programját, a szállásra és utazásra vonatkozó tudnivalókat január 23. után küldjük.

2019. december 4-én indul a jelentkezés a 2020. évi Diaszpóra Programra.