2020. július 6-án kezdődött a Kárpát-medencei Középiskolás Tábor. Mintegy 300 fiatal érkezett Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Magyarországról a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontba. 
A megnyitón beszédet mondott Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

 

Elkezdődött a Kárpát-medencei Középiskolás Tábor!

 

A magyar kormány támogatásával megújul a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont. A fejlesztéseknek köszönhetően teljes mértékben megújul a szálloda, az étterem és a rendezvényterem. 

Átadás: 2021. június 4.

Csiki Barna, építésszel beszélgettünk a munkafolyamatokról.

 

Megújul a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont

 

Mintegy 150 fiatalnak szervez Kárpát-medencei Vitorlás Táborokat a Rákóczi Szövetség a Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködve.

Az általános iskolás és középiskolás korú diákok a 6 nyári táborba Felvidékről, Erdélyből és Partiumból, valamint Délvidékről érkeznek.

Az első tábor 2020. június 29-én kezdődött és július 3-án ért véget. Július 2-án ellátogatott a táborba dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke is.

 

Kárpát-medencei Vitorlás Tábor

 

A fiataloknak a Deboti Vitorlás Sportegyesület oktatói tartottak foglalkozásokat, melyek keretein belül elsajátíthatták a vitorlázás alapjait.

A rendezvény célja, hogy a táborozó gyermekek magas színvonalú vitorlás oktatásban és gyönyörű környezetben életre szóló élményeket szerezhessenek.

 

Képgaléria:

Július 6-án hétfőn a Kárpát-medencei Középiskolások Táborával kezdetét veszi a Rákóczi Szövetség nyári programsorozata.

Több ezer fiatalt – köztük általános és középiskolásokat, egyetemistákat, valamint tanárokat vár a Rákóczi Szövetség 15 tematikus nyári rendezvénye Magyarországról és határon túlról egyaránt.

A táboroknak a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont biztosít helyszínt, ugyanakkor Baján anyanyelvi, Székesfehérváron színjátszó, Orfűn, Nyékládházán és Sarudon vitorlás táborok is várják a fiatalokat. Ez utóbbiak a Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködésben valósulnak meg.

Ezek az együttlétek nem csak a kapcsolatépítést, a pihenést szolgálják, de jó alkalmat teremtenek a magyar identitás erősítésére is.

Az egyes nyári táborokba a tudomány, a közélet, a gazdaság, a sport és a művészvilág számos képviselője is ellátogat.

Július 6-án a Kárpát-medencei Középiskolás Tábort Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyitja meg, Sátoraljaújhelyen.

 

Rákóczi Nyár 2020

 

A középiskolás tábor programja ide kattintva érhető el. 

A nyári táborok összefoglalója ide kattintva érhető el. 

 

Köszönjük, ha hírt adnak az eseményekről!

Megjelent a Rákóczi Hírvivő idei első száma, melyben az elmúlt hónap és az idei nyár eseményeiről olvashat.

A Hírvivőt az alábbi képre kattintva nyithatja meg.